Voleybol Haberlerini Anlık Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirin. 

UYGULAMAYI İNDİR
Güncel HaberlerVoleybol Manşet

Magdalena Stysiak Yerel Basına Konuştu

Magdalena Stysiak: Fenerbahçe'de her şeye şaşırıyorum

Fenerbahçe Opet, CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun üçüncü haftasında deplasmanda Polonya temsilcisi Grot Budowlani ile karşılaşacak. Lodz kentindeki Lodz Spor Salonu’nda yapılacak maç, TSİ 22.30’da başlayacak. Mücadele öncesinde Polonyalı pasör çaprazı Magdalena Stysiak yerel basına konuştu.

İKİ AYDIR BURADAYIM TRİBÜNLER BOŞ KALMADI

Voleybola Polonya’da başladınız. Sonra sıra Avrupa sahalarına ve dünyanın en güçlü liglerinden biri olan İtalya ve Türkiye’ye geldi. Bu ülkeleri nasıl karşılaştırırsın?

Türkiye ve İtalya ligleri farklı. İtalya liginde benzer seviyede daha fazla takım var. Bilindiği gibi güçlü ve ilk sıralar için mücadele eden takımlar var. Her zaman odaklanmanız gerekiyor çünkü ligde son sıradaki takıma da kaybedebiliriz. Türkiye’de durum biraz daha farklı. Gerçekten güçlü olan birkaç takım var ve burada savaşmak zorundasınız. Ligin geri kalanında, rakiplerimize saygısızlık etmek istemem ama bazı maçlarda biraz rahatlayabiliyorsunuz. En büyük farklardan biri de bu.

Her iki lig de çok güçlü ve bence dünyanın en güçlü liglerinden. Türk taraftarlar inanılmaz. Her zaman maksimumlarını veriyorlar ve her maça geliyorlar. İki aydır Fenerbahçe’deyim ve tribünlerin boş kaldığı hiç olmadı. Yaşadığım yerde voleybola olan ilgi inanılmaz. Bizim de bir futbol kulübümüz var. Çok sayıda taraftar var. Bazen şehre inip fotoğraf çektirmeden çıkmak zor oluyor.

FENERBAHÇE’DE HER ŞEYE ŞAŞIRIYORUM

Bu senin Feneerbahçe’deki ilk sezonun. Kulüpte veya takımda nasıl hissediyorsunuz?

Kulüpte kendimi çok iyi hissediyorum. Her şeye olumlu bir şekilde şaşırıyorum. Harika insanlar, harika organizasyon. En üst düzeyde bir kulüp. Kızlar gerçekten çok hoşlar. Ben çok memnunum ve devam ediyorum.

Takımınızda teknik direktör Stefano Lavarini ve Krystian Pachlinski ile milli takımda çalışıyorsun. Bu isimler varken yeni bir takıma, kulübe ya da farklı bir kültüre girmek daha mı kolay?
Bence de. Antrenmanlarda birbirimize yardımcı oluyoruz ve birbirimizi çok iyi tanıyoruz. İster Krystian’la, ister Stefano’yla, ister Bartek’le. Polonya mafyası diyebilirsiniz. Özellikle eğitim sırasında birbirimizi tanıyor olmamız iletişim kurmamızı kolaylaştırıyor. Birbirimizden neler bekleyebileceğimizi biliyoruz. Ayrıca ana dilinizde de konuşabiliyorsunuz, bu gerçekten harika.

BURADAN BİRKAÇ DAİRE ALMAYI PLANLIYORUM

Lodz’la en sevdiğiniz ilişkinin ne olduğunu soracaktım ama sanırım cevap şu olabilir: Hayalinizdeki Olimpiyat Oyunlarına katılım. Katılıyor musun yoksa belki böyle güzel anılar daha vardır?
– Kesinlikle evet. Olimpiyat kotasını almak gerçekten benim en iyi çağrışımlarımdan biridir. Lodz kalbime çok yakın. Ailemin evi bu kasabadan sadece bir saat uzaklıkta. Ayrıca birkaç ay boyunca Budowlani’de de oynadım. Bu kulübü ve çevresini çok iyi hatırlıyorum. Lodz’a geri dönmeyi seviyorum. Ne zaman bir milli takımımız olsa ortaya çıkıp orada kalmayı seviyorum. Onun da orada bir dairesi var. Anılar her zaman harikadır ve bu şehri seviyorum. Hatta sağlığım izin verdiğinde birkaç daire almayı bile planlıyorum ki her zaman orada olabileyim çünkü şehri ve çevremdeki insanları seviyorum.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Select Language»
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sayfadan Tam Olarak Yararlanmak İçin Lütfen Reklam Engelleyici Eklentileri Devre Dışı Bırakın.